Missing "Configuration" Button in Aspera GUI (Enterprise Server or Point to Point )

Issue

When attempting to configure your server in the graphical user interface you may notice that the Configuration button is missing as in the screenshot below. Normally it appears between the Connections and Preferences button in the top right corner. This can happen either because the user account you are signed in as is not an "administrator" or because your license is an Aspera "client" license rather than an Enterprise Server license.
 
missing_config0.jpg
 
 

Environment

  • Product: Enterprise Server, Connect Server, Point to Point
  • Operating System: Any
 

 

Solution

Try signing in to an administrator user account and relaunching the server application.

In Windows you can run the application with elevated privileges by either right-clicking the server application and choosing Run as Administrator, or by right-clicking on the icon, choosing Properties and checking the Run this program as administrator option on the Compatibility tab.

missing_config.jpg
 

You should now be able to see the Configuration button in your server application.

If this does not address your issue please verify that you have a license for Enterprise Server (or Point to Point). You can verify your license by running the following from a DOS prompt or at the command line:

ascp -DD -A
 
The output will show you the details of your license including the Product ID within the <product_id> tag. A Product ID of 7 refers to the client application and will therefore not have a Configuration button. Here is an example output from a system with a client license:
 
Aspera Enterprise Server version 2.7.4.43614
ascp version 2.7.4.43610
Operating System: Windows
FIPS 140-2-validated crypto ready to configure
License max rate=(unlimited), account no.=1, license no.=21974. Expiration date:
Thu May 31 23:59:59 2012
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<license version="1">
<!-- Void if modified -->
<product_id>7</product_id>
<customer_id>1</customer_id>
<license_id>21974</license_id>
<expiration_date>2012-05-31</expiration_date>
<maximum_bandwidth>unlimited</maximum_bandwidth>
<accounts>0</accounts>
<unique_concurrent_logins>0</unique_concurrent_logins>
<connect_enabled>no</connect_enabled>
<mobile_enabled>no</mobile_enabled>
<cargo_enabled>no</cargo_enabled>
<http_fallback_server_enabled>no</http_fallback_server_enabled>
<group_configuration_enabled>no</group_configuration_enabled>
<shared_endpoints_enabled>no</shared_endpoints_enabled>
<desktop_gui_enabled>yes</desktop_gui_enabled>

 

Have more questions? Submit a request

0 Comments

Article is closed for comments.
Powered by Zendesk